Hou je hond gezond

Great dane

Net zoals de mens heeft uw hond nood aan goede leefgewoontes om gezond te blijven. Hieronder vindt u enkele aanbevelingen die helpen om uw hond goed in vorm te houden.

  • Dieet
    Een gezond dieet is goed voor het hart van uw hond, net zoals gezonde voeding ook voor uw hart belangrijk is. Het dieet van uw hond moet evenwichtig zijn en samengesteld uit hoogkwalitatieve ingrediënten. Vraag uw dierenarts om meer informatie. Hij kan u helpen bij het kiezen van de juiste voeding en u adviseren over de hoeveelheid voeding die uw hond nodig heeft.

  • Lichaamsbeweging
    Door een regelmatige lichaamsbeweging blijft uw hond in goede conditie en kan u overgewicht vermijden. De inspanning die gepast is voor uw hond is afhankelijk van zijn grootte, het ras, zijn leeftijd en gezondheidstoestand. Informeer bij uw dierenarts wat de gepaste inspanning voor uw hond is.

  • Regelmatige controles door uw dierenarts
    Bezoek uw dierenarts minstens 1 keer per jaar voor een algemene gezondheidscontrole. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om allerhande vragen te stellen over hoe u uw hond en zijn hart zolang mogelijk gezond kunt houden.

Brochure

Facts about heart disease brochure

Brochure over hartaandoeningen bij de hond en hoe u uw hond kan helpen om een langer en actiever leven te leiden.