Hartverwarmende verhalen

“Wanneer mijn Jack Russell Falco tekenen van hartfalen begon te vertonen, ben ik met hem naar de dierenarts gegaan. De diagnose kwam hard aan: Falco had mitralisklepinsufficiëntie. Mijn dierenarts vertelde me over de mogelijke behandelingen en over hoe we Falco het beste verder konden helpen. Ik was op dat moment ontroostbaar en had schrik voor de toekomst. Dag per dag begon Falco zich echter beter te voelen. Op dit moment speelt Falco weer dagelijks met zijn bal in de tuin. Als ik Falco zo bezig zie, zie ik opnieuw de hond die ik vroeger had.” 

- Dr. Verge; Issoire, France

 “Cosmo – mijn Engelse Bull Terriër – ontwikkelde enkele jaren geleden tekenen van hartfalen. Er werd onmiddellijk met een behandeling gestart. Nu bruist Cosmo weer van energie. Zijn laatste hartonderzoek bij de dierenarts toonde aan dat zijn ziekte relatief stabiel bleef. Ik ben er van overtuigd dat Cosmo het nu zo goed doet omdat hij op de juiste behandeling staat.”

- Karen Andrews, United States

Frodo - onze 8-jaar oude Deense Dog - had een moeilijke periode afgelopen zomer. De dierenarts stelde vast dat Frodo aan dilatorische cardiomyopathie in een ver gevorderd stadium leed. Een optimistische schatting van Frodo’s levensverwachting was ongeveer drie maanden. Toen Frodo zijn geneesmiddelen kreeg zagen we al een verbetering na twee dagen. Drie maanden gingen voorbij en de toestand van Frodo was nog steeds stabiel en zijn levenskwaliteit was zichtbaar toegenomen. Hij was gelukkig, speels en zag er zelfs weer jonger uit. Frodo oversteeg met gemak de meest optimistische prognoses.”

 

- Aiko Sato (dierenarts); Japan

“Mijn 8-jaar oude Engelse Bulldog Beef ontwikkelde hartfalen in oktober 2010. Een echo toonde aan dat Beef in rechter hartfalen was. Op dat moment waren we erg ongerust omdat we schrik hadden dat de dierenarts ons zou vertellen dat we Beef moesten laten inslapen. De dierenarts vertelde ons daarentegen dat we – mits een correcte behandeling – een sterke verbetering in Beef zijn toestand mochten verwachten. Na twee dagen was Beef al voldoende op krachten om weer mee naar huis te komen. Binnen twee weken at hij weer zijn volledige maaltijd op en toonde hij meer energie en enthousiasme in vergelijking met de afgelopen jaren.”

 

- Sean Anthony Dunston, United States

“In 2007 pikte ik een mild hartruis op dat gepaard ging met enkele klinische tekenen van hartfalen. Gustav was toen 9 jaar oud. Een echografie bevestigde dat het om hartkleplijden ging. Twee weken na de start van de behandeling maakte Gustav reeds langere wandelingen. Uiteindelijk is hij 14 jaar oud geworden. Zonder een goede behandeling en de goede zorgen van zijn eigenaars zou Gustav deze leeftijd nooit bereikt hebben.”

 

- Marie Flöisbon (dierenarts); Sweden